Actualitate

Institutul Oncologic Cluj: „Nu putem respecta ordinul lui Raed Arafat. Fiecare pacient reprezintă o urgență”

Ordinul Ministerului Sănătății care prevede suspendarea pentru 30 de zile în spitalele din România a intervențiilor chirurgicale care nu sunt urgențe nu se aplică și la Institutul Oncologic ”Prof.dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca.

Managerul Institutului Oncologic din Cluj-Napoca spune că toți pacienții reprezintă o urgență, și că, pe partea de spitalizare de zi, pacienții sunt tratați ca și în anii anteriori pandemiei, iar numărul de servicii este, practic, similar.

Pacientul oncologic este o urgență. Și orice întârziere, atât în ceea ce privește screening-ul, diagnosticul și tratamentul acestor pacienți  poate avea efecte în ceea ce privește rezultatele oncologice, calitatea vieții, supraviețuirea acestor pacienți, motiv pentru care aceștia trebuie tratați de îndată”, a declarat Cătălin Vlad, managerul Institutului Oncologic din Cluj-Napoca.

Pentru că în alte spitale s-a ținut cont de ordinul semnat de Raed Arafat, la Cluj vin acum pacienți din toate colțurile țării. Astfel s-a ajuns ca la Cluj să fie tratați zilnic 600 de pacienți cu cancer.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button