Actualitate

Infractorii români mană cerească pentru economia țării: încă 3 milioane de euro aduși prin înșelăciune

Uneori trăiești cu impresia că statul român este cel care susține aceste rețele de infractori. Nu știm cum se face că numai atunci când organismele internaționale se sesizează încep să fie luate măsuri, dar niciodată înainte. Banii din infracțiuni ajung în România și nu sunt deloc puțini. Se estimează că anual zeci de milioane de euro ajung în economia țării dar sursa lor este una infracțională. Bandele de infractori acționează în afara țării însă banii ajung în cele din urmă aici, unde sunt cheltuiți susținând economia țării.

O grupare de români a înşelat 114 persoane din mai multe ţări europene, prin postarea de anunţuri fictive pe internet, prejudiciul fiind de 3 milioane de euro, anunţă DIICOT.

Cercetările în acest caz au fost demarate în baza unui ordin european de anchetă emis de autorităţile judiciare din Spania.

În urmă două săptămâni, procurorii au efectuat şase percheziţii domiciliare la locuinţele membrilor acestei grupări, acuzaţi de constituirea unui grup infracţional organizat, înşelăciune şi spălarea banilor.

Conform unui comunicat al DIICOT transmis luni AGERPRES, o grupare formată din mai mulţi cetăţeni români a fost implicată în postarea pe internet de anunţuri fictive în vederea inducerii în eroare a mai multor persoane, până în prezent fiind identificate 114 din Polonia, Elveţia, Portugalia, Germania şi Grecia. În vederea obţinerii sumelor de bani, au fost deschise conturi bancare, care au fost ulterior folosite în vederea efectuării transferurilor de bani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button