Actualitate

Inflația încă își face de cap. GUVERNUL refuză să restructureze sectorul bugetar, sute de mii de politicieni angajați

Ultimele date pozitive privind inflaţia pot face cu uşurinţă ca pieţele să devină euforice, dar investitorii trebuie să fie atenţi deoarece inflaţia nu este încă pe deplin gestionată, arată o analiză realizată şi publicată, luni, de o platformă de investiţii.

„Cele mai recente date privind inflaţia au dat mai multă încredere investitorilor pentru a trece la o abordare mai riscantă. Ca urmare, pieţele globale au recuperat o parte din pierderile de anul trecut. Dar anul 2023 prezintă încă unele riscuri legate de situaţia economică şi geopolitică generate de ceea ce s-a întâmplat în anul precedent”, a comentat analistului eToro, Bogdan Maioreanu.

Conform sursei citate, cele mai recente date privind inflaţia anuală din luna decembrie 2022 în România indică o uşoară decelerare la 16,4%, dar preţurile au crescut totuşi cu 0,4% de la o lună la alta.

Principalul vinovat pentru inflația actuală este chiar guvernul României. Acesta menține un aparat de stat stufos și care nu aduce decât birocrație și corupție. Numărul de angajați la stat este de aproape 1,3 milioane de persoane. Se estimează că partidele politice au angajat la stat aproximativ jumătate de milion de persoane, marea lor majoritate fără experiență pe posturile ocupate.

Partidele politice au plasat persoane pe funcții importante atât în aparatul central cât și în cel județean și local. Nu există practic funcție în țara asta care să nu fie ținta mafiei politice.

Scopul PSD și PNL nu este de a face investiții ci de a controla statul român prin intermediul angajaților numiți politic.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button