Distribuți acest articol

Pe 27 august republica Moldova a vrut să sărbătorească 30 de ani de independență. Ce a ieșit a fost un fiasco total, iar aici nu ne referim doar la ziua de ieri ci la ultimii 30 ani.

La căderea URSS politicienii moldoveni au votat independența față de fostul imperiu. Ar fi trebuit la acel moment să facă un alt pas firesc, să aleagă și unirea cu România, dar nu au făcut-o. În timp, ca să își justifice deciziile antiromânești au inventat tot felul de teorii: că nu au dorit politicienii de la București, că nu era atunci momentul. Realitatea însă este una singură: nu și-au dorit, au vrut o țară a lor din care să se hrănească ei și copiii lor. Și așa a fost.

Nimeni nu a fost atunci la București, erau fabrici și uzine care trebuiau furate, munca moldovenilor să fie furată iar unirea în încurca. Ei puteau vota unirea și unirea se făcea, restul sunt doar minciuni. Cum Germaniile s-au unit atunci, așa puteau și cele două Românii.

Pe 27 august 2021 totul arată ca un mare eșec: piața a fost goală, moldovenii sunt dezamăgiți, republica moldova este goală. Jumătate din populația Moldovei a fugit cu pașaportul românesc, cealaltă jumătate trăiește într-o sărăcie lucie.

În Moldova totul se fură, moldovenii trăiesc în mizeria adusă de partidele politice. La fiecare ciclu electoral se votează estul sau vestul, tot timpul s-a furat și a fost rău. Pleacă unii ca să revină alții, sunt aceeași tot timpul.

Moldova nu mai are nici o șansă, plimbările scumpe nu vor salva pe nimeni, pozele președintelui stând la coadă nu va umple burta goală a copiiilor.

Moldova este un eșec, o rușine la marginea Europei, o minciună pe care România a întreținut-o.


Distribuți acest articol