Actualitate

Încă un partid de la Chișinău merge pe listele AUR la alegerile parlamentare: „Haideți să aducem Unirea și în Parlamentul R. Moldova!”

Partidul Liberal din R. Moldova se alătură Alianței pentru Unirea Românilor pentru a participa împreună, pe aceeași listă, la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Anunțul a fost făcut de Dorin Chirtoacă, liderul PL, care a subliniat că decizia respectivă a fost luată de toți membrii formațiunii.

Partidul Liberal rămâne adeptul reunificării R. Moldova cu România ca fiind singura cale adevărată și demnă, calea cea mai scurtă și eficientă pentru integrarea noastră în familia NATO și UE, precum și singura șansă de a avea un trai sigur și prosper pentru toți cetățenii din actuala RM. Păstrându-ne identitatea liberală, ca parte a familiei politice liberale europene – ALDE, dar mai ales, rămânând pe direcția pro-românească, noi, membrii Partidului Liberal am decis să participăm la alegerile din 11 iulie, pe lista Partidului AUR, pentru că împreună să spargem gheața dezbinării și să clădim Unirea. Pe lângă a prezenta candidații săi pentru listă, vom pune la dispoziția staff-ului comun, sediile, unitățile de transport, logistica și resursele umane pentru campania electorală. (…) Unirea este obiectivul fundamental pe care îl avem de înfăptuit. Avem Unirea în Parlamentul României prin AUR, haideți să aducem Unirea și în Parlamentul R. Moldova. Vă chem să mergem împreună pentru Unire, pentru România și pentru Europa. Trăiască România Mare! Așa să ne ajute Dumnezeu”, a anunțat Dorin Chirtoacă.

La rândul său, Vlad Bilețchi, liderul AUR Moldova a remarcat că doar prin unitate, unioniștii vor reuși să ajungă în Parlamentul de la Chișinău. „Noi suntem ferm convinși că prin unitatea noastră, a tuturor celor care pledează pentru această cauză națională, putem obține un rezultat de cel puțin 10% în acest răstimp extrem de scurt, dacă am avea mai mult timp, cu siguranță, am trece de 20 %, pentru că toate sondajele din R. Moldova indică foarte clar că avem peste 40 % din populația R. Moldova care pledează deschis pentru cauza de reîntregire a neamului”, a subliniat Vlad Bilețchi.

Amintim că săptămâna trecută, Alianța pentru Unirea Românilor din Republica Moldova a invitat toate forțele politice pro-românești și unioniste la dialog pentru a forma o listă națională în cadrul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Primul partid care a răspuns apelului la unitate a fost Uniunea Salvați Basarabia.

 » sursa: www.infoPrut.RO

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button