Actualitate

În timpul guvernărilor USR-PNL-PSD-UDMR România s-a împrumutat cu 150 de miliarde de lei. Acum plătim datoria prin prețurile mari

În timpul guvernărilor USR-PNL-PSD-UDMR România s-a împrumutat cu 150 de miliarde de lei. Acum plătim datoria prin prețurile mari și prin dobânzile foarte mari.

Bani sunt pe piață, chiar foarte mulți, problema este că acești bani sunt atât de scumpi încât nimeni nu își mai permite să apeleze la ei.

Spre exemplu dacă ești o firmă și tu știi că marja de profit în România este în medie de doar 10%, de ce te-ai împrumuta cu 10%?

Este vorba despre un împrumut luat în perioada de pandemie, atunci când PSD și PNL s-au rugat de către Mugur Isărescu să nu îi lase să pice statul căci ei ar avea de suferit. Așa că BNR a fost o instituție drăguță și crescut artificial masa monetară pentru a lăsa bani statului cu care să plătească salariile mari ale politicienilor și pensiile speciale.

Practic BNR, deși nu avea rolul să susțină prin lege partidele politice, a făcut acest lucru și nu este deloc bine. BNR girează de 32 de ani un sistem mafiot inflaționist ce trebuie să fie oprit.

Problema este că la acel moment nu a existat nici o informare publică cu privire la acest lucru. Românii nu știam că va crește datoria publică cu 30 de miliarde de euro și că ei vor trebui să dea banii înapoi în perioada următoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button