Opinii

imunitatea parlamentară trebuie eliminată – CURIERUL ROMÂNESC

Adrian George Axinia, candidat al Alianței pentru Unirea Românilor PRAHOVA la camera deputaților, consideră că imunitatea parlamentară trebuie să fie eliminată deoarece ea nu este utilizată pentru declarații politice ci pentru a putea ascunde politicienii corupți de justiția din România:

“La treizeci de ani de la revoluția română încă discutăm despre protejarea politicienilor corupți în fața justiției. Imunitatea parlamentară sub forma existentă acum trebuie să fie eliminată și este necesară menținerea ei numai pentru declarații politice.

Însă ce vedem noi: că politicienii corupți folosesc imunitatea parlamentară pentru a se ascunde de justiția din România.

Parlamentul României trebuie să fie un model de conduită pentru români, ori la momentul de față situația este exact invers.

În Prahova avem cea mai mare densitate de politicieni corupți, aflați în cercetare sau condamnați. Această situație trebuie să înceteze deoarece nu ne face cinste.

Un stat fără justiție funcțională și în care politicienii plătesc pentru faptele de corupție este stat ineficient și sărac” a declarat Axinia Adrian George.

Alianța pentru Unirea Românilor  este singurul partid extraparlamentar care a depus liste complete de candidați pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie, cu propuneri în toate circumscripțiile electorale.

Back to top button