Distribuți acest articol

Dominic Fritz va îndatora Primăria Timişoara cu un credit pentru următorii 15 ani, în valoare de 20 de milioane de euro. Având în vedere că administrația Fritz este dezastruoasă apar și semne de întrebare cu aceste credite ce vor fi plătite de cetățeni și pot deveni un handicap pentru viitoarele administrații.

Primarul Dominic Fritz a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că este vorba de achitarea, cu aceşti bani, a contribuţiei primăriei la tramvaiele noi şi la modernizarea bulevardului Bogdăneştilor, iar creditul va fi luat de la Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare.

 “Este vorba de contractarea unui credit de 20 de milioane de euro care să cofinanţeze proiectele noastre de tramvaie şi pe Calea Bogdăneştilor. Rambursarea se va face în 15 ani, la o dobânda de 1,15 la sută. Primii trei ani este perioada de graţie şi este o dobândă incredibil de mică. Sunt bani pe care putem să-i luăm foarte ieftin. Este un credit de investiţii. Timişoara are un grad de îndatorare destul de scăzut. Ne vine mai ieftin cu această dobândă să distribuim plata mai mult în timp”, a explicat Dominic Fritz. 

Edilul a precizat că parteneriatul cu BERD presupune şi consultanţă pentru reformele de transport în comun, iar contractarea creditului urmează să fie supusă aprobării Consiliului Local. Pentru cele 21 de tramvaie noi turceşti, dar şi pentru bulevardul Bogdăneştilor, Agenţia de Dezvoltare Regională Vest şi Primăria Timişoara au semnat în octombrie 2019 contractul de finanţare de 51,82 milioane euro, din această suma 28,87 milioane euro reprezentând finanţare nerambursabilă din fonduri europene, municipalitatea urmând să asigure diferenţa de aproximativ 20 de milioane.


Distribuți acest articol