Distribuți acest articol

Apartamentele din București devin din ce în ce mai scumpe și asta pe fondul creșterii costurilor materialelor de construcții pe piața din România dar mai ales din cauza timpului îndelungat și numeroaselor probleme cu care se confruntă dezvoltatorii.

Practic la momentul de față piața imobiliară din București este semiblocată datorită schimbărilor politice produse. Proiecte noi nu prea apar pe piață, proiectele vechi sunt cam toate blocate, cele aflate în execuție au ajuns la costuri foarte mari datorită dobânzilor la dobândă.

Venirea lui Nicușor Dan a stricat planurile la mulți investitori și care acum s-au văzut cu banii băgați în achiziția de terenuri dar fără o mare șansă de a construi ceva pe ele, ceva care să aducă și profit.

Așa se face că un apartament cu un singur dormitor în București să coste peste 100.000 de euro și nu discutăm aici de o zonă rezidențială deosebită sau centrală și care ajung la un preț cel puțin de două ori mai mare. Oferta fiind mică și cererea fiind mare, aici s-a ajuns.

Pe bune: 100.000 de euro sau mai mult ca să ai un dormitor, practic vorbim de prețuri similare cu cele de la Paris, Londra sau Berlin.

Acesta este motivul pentru care mulți români decid să migreze spre localitățile din jurul Bucureștiului și unde la același preț își pot cumpăra case cu două sau trei dormitoare, living și bucătărie și cel puțin două băi.

Practic diferențele sunt uriașe și atunci un cuplu tânăr trebuie să se decidă: plătește toată viața pentru un dormitor, într-un apartament la fel de mic precum cele construite în perioada comunistă, sau alege o investiție ce poate avea un randament mai mare de creștere.

Cea mai mare parte a locuințelor se cumpără prin credit, peste 90%.

Cea mai căutată zonă este cea de Nord de București: Pipera, Tunari, Otopeni. Și în Ștefănești există un proiect imobiliar cu prețuri foarte bune.

În zona de Nord cele mai bune prețuri la case le găsești în Tunari. Acestea pot începe de la 80.000 de euro și ajunge până la 200.000 de euro dacă vorbim de case cu etaj și cu suprafețe de construcție și teren generoase.


Distribuți acest articol