Actualitate

Igor Dodon, denunțat la Procuratura Generală

Platforma DA a depus la Procuratura Generală un denunț pentru examinarea acțiunilor președintelui Igor Dodon prin prisma infracțiunilor prevăzute în Codul Penal – abuz în serviciu, excesul de putere sau depășirea atribuțiilor de serviciu și trădare de patrie. 

Potrivit lui Andrei Năstase, candidatul PPDA la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020, Republica Moldova a devenit în ultimii ani un poligon experimental pentru forțele străine, care își fac de cap în acest stat. „Igor Dodon pare a fi o simplă marionetă aflată în mâinile celor care își bat pur și simplu joc de cetățenii Republicii Moldova. Situația este extrem de gravă, iar deciziile pe care le voi lua imediat în calitate de viitor președinte al Republicii Moldova vor destructura toată această construcție externă, care miroase tare urât a spionaj extrem de periculos. Voi fi cel care va repune în drepturi poporul nostru pe pământurile noastre. Voi fi cel care va curăța Republica Moldova de spioni și de agenți de influență de toate națiile, de toți cei care reprezintă astăzi interesele altor puteri pe teritoriul Republicii Moldova”, a declarat Andrei Năstase în fața sediului Procuraturii Generale.

Potrivit sursei, aceste alegeri dovedesc că structurile de securitate națională sunt într-un colaps total, sunt incapabile să vegheze suveranitatea Republicii Moldova. „Fiecare face ce vrea, însuși Dodon fiind anexa unor alte interese străine la noi în țară. Vă îndemn să fim vigilenți, responsabili și foarte asumați. Nu lăsați Moldova pradă afacerilor de spionaj de tot felul. Avem o singură țară și o singură viață, trebuie să alegem ce facem cu ele. Vă spun că sunt singurul care nu are cheițe în exteriorul țării. Acesta este motivul pentru care sunt atât de atacat și linșat cu zeci de sondaje false”, a declarat Andrei Năstase.

La rândul său, Dinu Plângău, deputat PPDA, a concretizat că în urma examinării informației, s-a constatat că organele de anchetă sunt obligate să investigheze sub aspect penal acțiunile sau inacțiunile președintelui Dodon. „Procuratura Generală are obligația de a examina informațiile ce au apărut în spațiul public„, a menționat parlamentarul.

Amintim că o investigație realizată recent de „Dossier Center” şi Rise Moldova arată că actualul președinte Igor Dodon colaborează cu serviciile rusești încă de pe vremea când era membru al PCRM, iar în prezent își coordonează cu FSB-ul până și discursurile pe care urmează să le rostească, inclusiv de la tribune internaționale, din numele R. Moldova.

Conferință de presă susținută de Andrei Nastase, candidatul Platformei DA pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova și deputatul Dinu Plîngău: astăzi Platforma DA depune la Procuratura Generală un denunț privind încălcarea flagrantă de către Igor Dodon a articolelor 327 328, 37 din Codul Penal al Republicii Moldova (inclusiv crima de trădare de Patrie). Andrei Năstase a spus, printre altele:„Toți spionii vor trebui să plece de pe teritoriul RM, după ce vor fi trași la răspundere, în timp de 48 de ore din momentul în care voi deveni Președinte al Republicii Moldova!”

Publicată de Platforma DA pe Joi,

 » sursa: www.infoPrut.RO

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button