Actualitate

Icoane de pe catapeteasma Catedralei Naţionale, reproduse pe mărcile poştale „Crăciun 2020” ~ InfoPrut

Icoanele Maicii Domnului de pe catapeteasma Catedralei Naţionale au fost reproduse în cea mai nouă emisiune de mărci poştale marca Romfilatelia: „Crăciun 2020”, notează Basilica.ro.

Emisiunea filatelică a fost introdusă în circulație joi, 12 noiembrie și este formată din două timbre, ambele cu valoarea nominală de 1,90 lei, și o coliță nedantelată al cărei timbru are valoarea de 29 lei.

Pe cele două timbre ale seriei sunt ilustrate icoanele Buna Vestire și Nașterea Domnului, iar pe timbrul coliței nedantelate este reprodusă imaginea icoanei Maica Domnului cu Pruncul, icoane aflate pe catapeteasma Catedralei Naţionale.

Timbrul coliței are o replică în argint, etalată într-un album tematic special, potrivit Romfilatelia.

Icoana împărătească a Născătoarei de Dumnezeu, din catapeteasma Catedralei Mântuirii Neamului, o înfățișează pe Maica Domnului șezând pe un tron, prevăzut cu piedestal pentru picioare, ținând Pruncul pe genunchi, Care poartă un rotulus în mâna stângă, în timp ce cu dreapta binecuvântează. Icoana este încadrată de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil.

Romfilatelia a adus mulţumiri Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru „sprijinul documentar acordat la realizarea acestei emisiuni de mărci poștale”.

 » sursa: www.infoPrut.RO

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button