Iași, model pentru UTA Găgăuzia. Ce a impresionat-o pe Irina Vlah
Distribuți acest articol

Guvernatorul UTA Găgăuzia din R. Moldova a rămas impresionat de evoluția industriei și dezvoltarea sectorului IT în Iași. Declarații în acest sens au fost făcute de Irina Vlah, după o întrevedere cu Mihai Chirica, primarul municipiului Iași.

Discuția s-a axat pe schimbul de experiență în atragerea investițiilor în industrializarea economiei și dezvoltarea sectorului IT, precum și pe elaborarea și implementarea proiectelor cu finanțare din fondurile Uniunii Europene.

Potrivit Irinei Vlah, Iași este unul dintre cele mai dezvoltate centre industriale din România, cu circa 29 de mii de specialiști, care lucrează în sectorul IT. Bașcanul a vorbit și despre proiectele implementate în UTA Găgăuzia, precum și despre construcția a IT Digital Hub, construcția colegiului industrial, dezvoltarea zonei economice libere și a platformei industriale.

Sursa a remarcat interesul autorităților de la Comrat în preluarea experienței municipiului Iași în implementarea proiectelor europene.

Ne impresionează evoluția industriei și dezvoltarea sectorului IT în Iași. Azi Iași este un oraș modern și o platformă, pe care se elaborează și se produc tehnologiile zilei de mâine. Vrem să învățăm de la Dvs să convingem companiile industriale mari să investească în viitorul nostru. Vrem să învățăm de la Dvs să creăm, la noi acasă, oportunități economice și financiare pentru tinerii noștri. De asemenea, vrem să învățăm să elaborăm proiecte, care pot obține finanțare europeană – și Dvs aveți aceaste experiențe. Pentru a crea o economie modernă avem nevoie de specialiști calificați, de asta investim în educație, inclusiv în cea profesionistă. Vă mulțumim pentru deschiderea de a ne ajuta„, a menționat Irina Vlah.

În cele din urmă, aceasta l-a invitat pe Mihai Chirica, primarul de Iași să viziteze UTA Găgăuzia și să participe la forumul Invest Găgăuzia 2021.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol