Actualitate

Guvernul PSD-PNL-UDMR s-a mai împrumutat cu aproape 2 miliarde de lei. România are o datorie istorică: de 7 ori datoria returnată de Nicolae Ceaușescu

Statul român se împrumută excesiv. Uniunea Europeană a atras atenția asupra faptului că România are cheltuieli cu salariile foarte mari și că aparatul birocratic trebuie să fie mai suplu. Pe de altă parte auzim că Nicolae Ciucă a dat ordin să se mai angajeze noi oameni din partid, să existe un loc cald pentru fiecare.

Ministerul Finanţelor (MF) a împrumutat, joi, 1,737 miliarde de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat de tip benchmark şi o alta de certificate cu discount, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).

Astfel, MF a atras 1,124 miliarde lei printr-o emisiune de obligaţiuni de stat de tip benchmark, cu o maturitate reziduală la 84 de luni, la un randament mediu de 8,36% pe an. Valoarea nominală a emisiunii a fost de 500 de milioane de lei, iar băncile au subscris 1,252 miliarde de lei.

Vineri este programată o licitaţie suplimentară prin care statul vrea să atragă încă 75 de milioane de lei la randamentul stabilit joi pentru obligaţiuni.

De asemenea, ministerul a atras 612,9 de milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont, cu o maturitate reziduală la 7 luni, la un randament mediu de 7,97% pe an.

În general banii sunt folosiți pentru plata salariilor bugetarilor. Partidele politice au dus prea mulți politicieni în interiorul aparatului de stat iar barca se scufundă. Dacă nu se iau măsuri urgente printarea de bani va continua până la colaps. Devalorizarea are un efect negativ major deoarece lasă pe români fără banii necesari unui trai decent sau pe antreprenori fără bani de investiții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button