Actualitate

Guvernul PSD-PNL s-a împrumutat din nou cu jumătate de miliard de lei. Statul trăiește pe datorie dar plătește pensii speciale

Ministerul Finanţelor a împrumutat, luni, 586 milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat cu o maturitate reziduală la 59 de luni, la un randament mediu de 8,02% pe an, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României.

Statul român își dovedește încă o dată incapacitatea de a genera o economie reală și trăiește doar din împrumuturi și din creșterea masei monetare. Inflația reprezintă o formă de impozitare des folosită în statele cu o proastă gestiune a fondurilor publice.

Valoarea nominală a emisiunii a fost de 400 de milioane de lei, iar băncile au subscris 701 milioane de lei.

Marţi este programată o licitaţie suplimentară prin care statul vrea să atragă 60 de milioane de lei la randamentul stabilit luni pentru obligaţiuni.

Ministerul Finanţelor a planificat, în luna noiembrie 2022, împrumuturi de la băncile comerciale în valoare de 4,2 miliarde de lei, la care se poate adăuga suma de 585 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

În luna decembrie România trebuie să returneze rate , dobânzi și penalități de aproape 2 miliarde de euro. De unde se vor lua acești bani dacă nu de la români. Așa se face că băncile nu mai au bani pentru cetățeni, urgența numărul unu este ca statul PSD și PNL să fie salvat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button