Actualitate

Guvernul Ciucă – Se măresc pensiile românilor! Ne scuzați, pensiile speciale…

Salariile și pensiile magistraților vor crește de la 1 februarie, potrivit unui ordin al ministrului Justiției, Cătălin Predoiu. Astfel, potrivit documentului, dacă înainte salariul magistraților se calcula de la o Valoare Sectorială de Referință (VSR) de 465 de lei, de la 1 februarie 2022, acesta se va calcula pornind de la un VRS de 605 lei. Astfel, salariile, dar și pensiile magistraților vor crește cu 20%.

„Dovada că Sistemul de Apărare e Ciuca bătăii de joc. Am întrat in posesia ordinului prin care ministrul Predoiu recompensează magistrații, aceștia urmând sa primească o mărire considerabila a salariului. Daca până acum salariul lor se calcula de la o Valoare Sectoriala de Referință de 465 lei, începând cu 01.02.2022, magistrații vor avea un VRS de 605 lei. O creștere de 20%….

Adică …de la 20.000 lei net…la 24.000 lei.

Si pensionarii magistrați vor avea aceeași creștere, având o lege avantajoasa, recuperând cu vârf îndesat impozitarea cu 10%, aplicata din 1.01.2022. Un ordin de ministru dat hoțește, la sfârșit de an, să nu afle …prostimea. Asta în timp ce la toate televiziunile, ni se spune ca nu sunt bani și în timp ce tot Sistemul de Apărare e plătit cu un VRS de doar 197 lei, diferența fiind de 3 ori mai mare.

Va mirați de ce noi nu avem nicio șansă in instanță, când ne cerem drepturile, aceleași drepturi pe care magistrații si le câștiga pe banda rulantă…tot în instanță.

Eu mă gândesc ca PNL-istul Predoiu s-a gândit că magistrații nu au cu ce să-și plătească gazul si curentul și nu au bani de pâine. O adevărată revoluție socială, în interesul celor năpăstuiți de soartă. Rușine guvernanților și rușine magistraților…care se lasă cumpărați.”, a scris Claudiu Ionescu pe pagina de Facebook.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button