Actuala guvernare a promis în campanie electorală o “curățare” a instituțiilor de oameni politici și fără niciun fel de pregătire pe posturile ocupate. Acum, la nici mai mult de 1 an de zile după alegeri, coaliția de guvernare pare că a uitat ce a promis și merg pe vorba ”nu lăsăm pe nimeni în urmă”.

Daniel Grigoroiu-Norocel a fost numit în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, printr-o decizie a prim-ministrului Florin Cîțu publicată marţi în Monitorul Oficial.

Anca Boagiu, fost ministru al Transporturilor în Guvernul Boc şi fostă preşedintă a PNL Sector 2, a fost numită membră în Consiliul de Administraţie al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGC-IMM), instituţie care se ocupă de gestionarea programelor de subvenţionare ale întreprinderilor mici şi mijlocii, pentru fermieri, dar şi de garanţiile pentru programul „Prima casă”.

Răzvan-Codruţ Pop a fost numit în funcţia de director general al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor printr-o decizie a prim-ministrului Florin Cîțu publicată, marţi, în Monitorul Oficial. În plus, De Mezzo este unul dintre cei mai redutabili combatanți ai PNL, el fiind un liberalii care reușea să îi pună mereu la punct pe liderii PSD în dezbaterile televizate.

Compania Națională Aeroporturi București are un nou șef, numit de USR, în ianuarie 2021, în persoana lui Cosmin Peșteșan. Parcă pentru a fi sigur că niciun angajat sau călător nu ratează marele eveniment, Peșteșan a pus un afiș mare cu el, la intrarea în aeroport.

Modificările Guvernului pentru starea de alertă permit angajări politice fără concurs în administrație.