Actualitate

Guvernul a decis – Mai puțină istorie românească – Istoria Evreilor devine disciplină obligatorie din noul an școlar

Potrivit unui ordin al ministrului Educației, elevii de clasa a XI-a vor studia „Istoria Evreilor. Holocaustul”, ca disciplină obligatorie, din noul an școlar care va începe în 11 septembrie.

„Programa cuprinde conținut care va ajuta elevii să înțeleagă mai bine originea și cultura evreilor”

Conform Ministerului Educației, Ligia Deca a semnat ordinul privind aprobarea programei școlare pentru disciplina de studiu obligatorie „Istoria Evreilor. Holocaustul”.

Noua disciplină școlară se va studia începând cu anul școlar 2023-2024, o oră pe săptămână, pe durata unui an, la clasele:

  • a XI-a, cursuri de zi, învățământ liceal și profesional și învățământ liceal seral, filieră tehnologică
  • a XII-a, învățământ profesional special, învățământ special ciclul superior al liceului, filiera tehnologică și învățământ liceal seral, filieră teoretică.

Ce acuză Institutul „Elie Wiesel”

Institutul „Elie Wiesel” acuză că nu a mai fost consultat din luna aprilie în calitatea sa de colaborator al Ministerului Educaţiei în procesul de elaborare a acestui document, astfel că s-a retras din grupul de lucru.

Institutul spune că grupul de lucru a fost înființat în martie 2022, iar până în septembrie 2022 a parcurs toţi paşii procedurali stabiliţi de către minister pentru elaborarea unei programe şcolare. Deşi procedura a fost încheiată, grupul de lucru s-a mai reunit şi în aprilie 2023, iar în 31 iulie membrii grupului au primit o variantă de programă modificată precum și solicitarea de a exprima acordul asupra acesteia, mai arată sursa citată.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button