Guvernatorul Mugur Isărescu nu va simți criza economică – Are venituri anuale de 1,16 milioane lei din salariu și pensie

Guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), Mugur Isărescu, este ferit de criza economică din România. Isărescu nu își face probleme de acest fel, în contextul în care șeful băncii centrale câștigă anual până la 1,16 milioane de lei, din salariu și pensie.

Mugur Isărescu a fost întrebatla o conferinţă de presă susţinută după prezentarea raportului privind inflaţia, cum se protejează în faţa inflaţiei pe partea de economisire.

„Vreţi să vă spun adevărul? Nu îmi fac nicio iluzie. Nu am cum. Nu m-am dus la Bursă, cu toate că am un coleg care lucrează acolo. De la o vreme, titluri de stat, au dat o dobândă mai mare şi am aşteptat ca şi băncile să majoreze. În plus, am făcut o investiţie extraordinară, am patru nepoţi. Sunt la şcoală”, a afirmat Isărescu.

Întrebat mai multe detalii despre titlurile de stat pe care le-a achiziţionat, guvernatorul BNR a răspuns: „Nu vă mai spun, o să le găsiţi în declaraţia de avere peste o lună”.

Potrivit celei mai recente declarații de avere disponibile, aferente veniturilor încasate în anul 2020, Mugur Isărescu a avut venituri totale anuale de peste 1,16 milioane lei, din salariul de guvernator și pensie.

Mai precis, Mugur Isărescu a încasat de la BNR un salariu de peste 966.000 lei, în 2020, în creștere cu aproape 70.000 lei (8%) față de 2019. La salariu se adaugă pensia de peste 161.000 lei, cu 20% mai mare decât în 2019. Așadar, veniturile obținute de guvernator din salariul de la BNR și pensie depășesc 1,16 milioane lei. Guvernatorul a mai încasat și de la Academia Română peste 30.000 de lei și a avut și activitate didactică la Academia de Studii Economice, cu venituri de peste 1.300 lei.

Guvernatorul BNR are o casă în comuna Gruiu, una la Drăgăşani şi un apartament în Bucureşti. Pe lângă acestea, el deţine și un teren intravilan şi unul agricol în comuna Gruiu, dar şi terenuri aferente pentru casa de vacanţă de la Drăgăşani şi apartamentul din Bucureşti.

În plus, Isărescu deține o barcă cu motor Delta, pe care a cumpărat-o în 2004, şi un autoturism Eagle din 1993. De asemenea, acesta a declarat și „bijuterii diverse” în valoare de 84.500 de euro, dobândite după Revoluție, şi de 10.650 de euro pentru cele obținute în perioada 1976-1989.

Nu uita să distribui acest articol!
Iohannis are un plan B. B de la bătaia de joc – 60m.ro Previous post Lui Iohannis îi surâde ideea de modificare a Constituției: „Vrem președinte ales de popor sau vrem președinte ales de Parlament?”
Next post AUR: Cât de credibilă mai este presa din România?