Guvernarea le-a luat mințile – Dacian Cioloș vrea să rupă USR – întâlnire de taină cu parlamentarii PLUS

Scurta guvernare le-a luat mințile celor din USR. Lipsa de pregătire a ieșit la iveală, oricât ar fi încercat ei să o ascundă. Dacian Cioloș, fostul lider USR, pregătește o ruptură în USR. Acesta s-a întâlnit la Bruxelles cu parlamentarii PLUS (in jur de 20 de senatori și deputați), unde vor discuta despre situația partidului și oportunitatea înființării unui nou partid.

Asta ar înseamna ca 25 de parlamentari pe care îi are PLUS în USR, să demisioneze și să rămână independenți, formând un nou grup în Parlament. Ruperea USR ar însemna ca și membrii PLUS care nu sunt parlamentari să demisioneze din partidul condus interimar de către Cătălin Drulă și să se alăture noii formațiuni politice lansate de către Dacian Cioloș.

Parlamentarii PLUS sunt nemultumiți de felul în care Dan Barna, iar acum, Cătălin Drulă, conduc partidul, dar și de faptul că cei din PLUS sunt marginalizați și nu au acces la funcții.

În acest moment, USR avea deja probleme cu aripa Coliban din partid, unde 300 de membri, primari, consilieri locali, senatori și deputați, europarlamentari și membri simpli, nemultumiți de conducere s-au strâns la Sibiu, la fel cum face acum și Cioloș.

Printre cei 300 care s-au văzut la Sibiu se numară Allen Coliban – Primarul Brașovului, Nicu Stefanuta – Europarlamentar, Flavia Boghiu – viceprimarul Brașovului, Mihai Polițeanu – deputat de Prahova, Cătălin Teniţă – deputat de București, Timotei Pacurar – primar în Micăsasa (comună din Sibiu) sau Irineu Darău – Senator de Brașov.

Nu uita să distribui acest articol!
Previous post Economia se prăbușește sub guvernarea PSD-PNL – Românii, tot mai săraci: Inflaţia se apropie de 14%
Next post Deși a promis, Virgil Popescu și-a retras cuvintele: „Piața a fost manipulată. Nu cred că prețurile vor ajunge la nivelul din 2021”