Distribuți acest articol

Guvernul a decis. Valul 4 al pandemiei va fi în toamnă, susține Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare. Varianta Delta a tulpinii virale SARS-COV-2 are toate caracteristicile să devină dominantă, anunță șeful campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID.

„Fiecare centru de vaccinare fix va avea ca obiectiv asigurarea de echipe mobile. Este important ca ntr-o perioadă de circa o lună – o lună și jumătate să asigurăm trecerea prin fiecare localitate în parte, pentru că perspectiva unui nou val în special în sezonul rece, în toamnă, este cât se poate de clară și foarte probabil că varianta Delta a tupinii virale are toate caracteristicile să devină dominantă”, spune Valeriu Gheorghiță

„Vom informa pe toate canalele oficiale reprezentanții autorităților locale, primarii, pentru a colabora cu reprezentanții direcțiilor de Sănătate Publică, în perspectiva accesului la vaccinare și pentru a pune la comun toate resursele de la nivelul județului și local pentru a facilita procesul de vaccinare”, adaugă șeful CNCAV.


Distribuți acest articol