Distribuți acest articol

George Simion, prezent la acțiunea de salvare a Muntelui Verde din Slănic Prahova, anunță că contractul de exploatare va fi reziliat de către primărie. Liderul AUR critică presa românească de o tăcere suspectă în acest caz, având în vedere că la mijloc sunt afaceri cu statul român.

Fără toate autorizațiile, o companie străină sub numele HeidelbergCement, având sediul la Fieni, Dâmbovița, ar fi vrut să exploateze Piatra Verde, un simbol al orașului Slănic Prahova.

“În urma protestelor, primăria din Slănic Prahova va rezilia contractul de exploatare de pe Muntele Verde. Îndemn toți cetățenii să se implice în comunitatea din care fac parte. Un adevărat câștig pentru identitatea noastră. Procuratura trebuie să își facă treaba, deoarece avem indicii că s-a dat autorizație de exploatare pe un sit arheologic și pe o zonă protejată, fiind comisă o ilegalitate.

Interesele localnicilor trebuie apărate, iar primăria se va implica ca parte legală, împreună cu Consiliul Local, să facă demersurile legale mai departe pentru că legea a fost încălcată, iar cineva trebuie să plătească.”, liderul AUR.

George Simion felicită spiritul civic al localnicilor și lupta lor pentru protejarea orașului: “Felicitări pentru mobilizare, asta e atitudinea pe care trebuie să o aveți! Acolo e sit arheologic, iar comisiile de cultură trebuie sesizate.”


Distribuți acest articol