Distribuți acest articol

Cel mai mare urs din România, Arthur, a fost ucis de un prinț din Austria. Asociațiile Agent Green și VGT (Austria) acuză că un prinț din Austria a ucis cel mai mare urs din România, sub pretextul că elimină o ursoaică din Covasna, care face stricăciuni în gospodăriile localnicilor.

George Simion, copreședinte AUR, cere clarificări de la ministrul Mediului, Tanczos Barna, cu privire la aceasta situație: “Este inadmisibil ca ministrul Mediului să nu reacționze la această bătaie de joc. Acest prinț al Austriei a plătit 7000 de euro pentru această partidă de braconaj. Nu suntem bătaia de joc a Europei, de aceea cerem instituțiilor de cercetare penală din România să deschidă dosar penal împotriva acestui prinț.”

Prințul austriac Emanuel von und zu Liechtenstein ar fi venit în România în luna martie, și, contra unei taxe de 7.000 de euro și-a fundamentat uciderea celui mai mare urs prin derogarea oferită de Ministerul Mediului din România pentru eliminarea unei ursoaice cu pui care ar fi cauzat pagube anul trecut la unele ferme din Ojdula, județul Covasna, susține asociația Agent Green într-un material postat pe site-ul propriu. 

În schimb, prințul nu a omorât ursoaica vizată, ci un mascul care trăia în adâncul pădurii și care nu venise niciodată în apropierea localităților. Ursul Arthur a fost observat vreme de mai mulți ani de rangerul Agent Green din zona respectivă și era recunoscut ca fiind un exemplar sălbatic și neobișnuit cu prezența omului și sursele de hrană oferite de acesta. 


Distribuți acest articol