Distribuți acest articol

George Simion, liderul AUR, a comentat pe marginea vizitei lui Klaus Iohannis în Republica Moldova, o „vizită îndelung așteptată”, după mai bine de 5 ani.

Principalele comentarii se referă la faptul că Iohannis tratează relația cu cel de-al doilea stat românesc la fel ca oricare alta, sub umbrela Ministerului de Externe. În plus, susține Simion, președintele înca nu a înțeles că singura șansă pentru Republica Moldova este reunirea cu România.

„Astăzi am văzut vizita lui Klaus Iohannis în cel de-al doilea stat românesc, în Republica Moldova, o vizită îndelung așteptată. Klaus Iohannis trebuia să pună accent pe românitatea statului de peste Prut, pe inevitabila reîntregirea națională care este singura soluție pentru teritoriul dintre Prut și Nistru. Din păcate, vizita lui a fost una modestă în care l-a avut alături doar pe ministrul de Externe, Bogdan Aurescu. Pentru noi, Republica Moldova nu este un subiect care ține de externe, pentru noi Republica Moldova este al doilea stat românesc și sperăm într-o reunire cât mai grabnică”, a declarat George Simion într-un live pe Facebook.

Reamintim că președintele Klaus Iohannis efectuează astăzi o vizită la Chișinău, la invitației președintelui Rep. Moldova, Maia Sandu.


Distribuți acest articol