Actualitate

George Simion: suntem în procedura de achiziție a unei caravane medicale mobile din banii de subvenție publică. Vom consulta populația României

George Simion, președintele AUR, a declarat în premieră la Prima News că partidul politic pe care îl conduce a demarat procedurile de achiziție a unei caravane medicale mobile.

AUR a promis în campania electorală că va folosi banii din subvenția publică pentru a face bine românilor și pentru a construi un spital. PSD și PNL s-au opus ca AUR să construiască un spital din subvenția publică, lăsând impresia că liderul partidului va fi acuzat de deturnare de fonduri. În acest fel s-a ajuns la soluția de realizare a unei caravane medicale mobile.

Această caravană va fi formată din trei tiruri și mai multe autospeciale sanitare. Caravana mobilă va petrece câte două săptămâni în fiecare județ din România. Cu această ocazie românii vor fi consultați medical și dacă se vor descoperi situații necorespunzătoare cetățenii vor fi îndreptați spre spitalele de specialitate.

Președintele AUR a declarat că un astfel de tir, complet echipat medical, ar costa aproximativ 1 milion de euro. Din caravana medicală vor face parte trei tiruri dar și alte autospeciale medicale. Caravana ar urma să treacă prin toată România deoarece AUR dorește să se țină de cuvânt.

Principala problemă pe care românii consideră că există în țară o reprezintă sistemul național de sănătate. Cetățenilor le este frică că vor ajunge la spital dar că acolo nu vor fi tratați ci vor pleca cu mai multe probleme decât au venit. Avem peste 6 milioane de români plecați din țară, ei nu vor reveni niciodată dacă nu le oferim educație, sănătate, infrastructură și bunăstare.

George Simion a declarat că cea mai dificilă parte constă în identificarea unor producători români deoarece PSD și PNL au închis toată industria românească. Cu toate acestea s-au identificat producătări din România, chiar dacă ei sunt mai mici. Practic caravana medicală mobilă a AUR se va construi în România începând cu luna martie.

Liderul partidului susține că se vor folosi banii din subvenția publică numai pentru acele lucruri care se pot deconta dar nu și pentru cheltuielile care nu sunt eligibile. Pentru cheltuielile suplimentare se vor identifica donații în rândul membrilor de partid sau susținătorilor.

La momentul de față AUR are în conturile partidului peste 7 milioane de euro și se estimează că suma totală va ajunge la 10 milioane de euro. AUR este singurul partid politic care nu a folosit nici un leu din subvenția publică, adică din banii românilor.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button