George Simion, după vizita lui Klaus Iohannis la Chișinău: Trebuia să pună accent pe românitate și pe inevitabila reîntregire națională ~ InfoPrut
Distribuți acest articol

Deputat de București și copreşedintele al AUR, George Simion a criticat vizita „modestă” pe care a avut-o Klaus Iohannis la Chișinău. Potrivit acestuia, liderul de la Cotroceni ar fi trebuit să pună mai mult accent pe „românitate” și pe reîntregirea națională.

„Astăzi am văzut vizita lui Klaus Iohannis în cel de-al doilea stat românesc, în R. Moldova. O vizită îndelung aşteptată, vine după cinci ani. Klaus Iohannis trebuia să pună accent pe românitatea celui de-al doilea stat românesc de peste Prut, pe inevitabila reîntregire naţională, care este singura soluţie pentru teritoriul dintre Prut şi Nistru. Din păcate, vizita lui a fost una modestă, în care l-a avut alături de el doar pe Bogdan Aurescu, ministrul de Externe. Pentru noi, Moldova nu este un subiect care ţine de Externe. Pentru noi, Moldova este al doilea stat românesc şi sperăm într-o reunire cât mai grabnică”, a declarat George Simion într-un live pe Facebook.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, este primul şef de stat primit de Maia Sandu după învestirea în funcție, ultima vizită a lui Iohannis în Republica Moldova având loc la începutul anului 2015, în timpul mandatului lui Nicolae Timofti.

Klaus Iohannis a promis în timpul vizitei oficiale că România va oferi vaccinul anti-COVID Republicii Moldova, dar și că va furniza, așa cum a mai făcut, medicamente, echipamente medicale și de protecție pentru îngrijirea pacienților de COVID-19.

Mai mult, potrivit acestuia, Ministerul Apărării Naționale din România va realiza transferul către R. Moldova a unei donații separate de medicamente și echipamente destinate combaterii pandemiei de COVID-19.

În plus, președintele de la București a anunțat sprijinirea agricultorilor din R. Moldova prin acordarea, ca ajutor extern, a unei cantități de motorină de aproximativ 6.000 de tone.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol