Furtul miliardului și delapidarea patrimoniului R. Moldova din Ucraina, în atenția Consiliului Suprem de Securitate
Distribuți acest articol

Furtul miliardului, concesionarea Aeroportului Chișinău și delapidarea patrimoniului R. Moldova din Ucraina sunt doar câteva dintre problemele, care vor fi abordate în cadrul următoarelor ședințe ale Consiliului Suprem de Securitate.  

Astăzi, Maia Sandu, președintele R. Moldova, a făcut publice zece subiecte prioritare pentru agenda următoarelor ședințe ale Consiliului Suprem de Securitate.

Astfel, printre acestea, pe lângă furtul miliardului, concesionarea Aeroportului Chișinău și delapidarea patrimoniului R. Moldova din Ucraina, se mai numără și dosarul companiilor de asigurări; finanțarea ilegală a partidelor politice și a campaniilor electorale; dosarul „Laundromat”; contrabanda cu produse de tutungerie; traficul de droguri și anabolizante; defrișările ilegale, dar și capacitatea de răspuns a statului la pandemia Covid-19.

Amintim că astăzi a avut loc prima ședință a Consiliului Suprem de Securitate. În context, președintele Maia Sandu a precizat că „în lipsa unei majorități responsabile în Parlament și a unui Guvern în exercițiu, în situația în care multe dintre instituțiile statului sunt în continuare controlate de grupări corupte, CSS va fi platforma unde vom discuta probleme concrete, vom aborda riscurile interne și externe la adresa statului și vom lua decizii referitoare la lichidarea schemelor”.

Șeful statului a mai adăugat că, deși în CSS sunt delegați, prin lege, reprezentanți ai unor instituții publice responsabile pentru lupta împotriva corupției, ea își rezervă dreptul de a nu-i invita pe unii dintre ei la unele ședințe, pe motiv că are dubii cu privire la capacitatea lor de a lua decizii corecte ce țin de securitatea R. Moldova.

În cadrul ședinței de astăzi au fost abordate probleme precum delapidările din bugetul public, înstrăinarea voluntară a proprietăților statului, lipsa de independență a justiției, etc.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol