Frații în veci vor fi frați: Suceava și Chișinău, proiecte și programe comune ~ InfoPrut
Distribuți acest articol

Municipiul Chișinău și județul Suceava au stabilit să inițieze relații de colaborare și cooperare dintre părți, în vederea realizării de proiecte și programe comune în diverse domenii de competență, precum și pentru schimb de experiență.

În acest sens, Primarul General, Ion Ceban, aflat zilele acestea într-o vizită oficială la Suceava, și Gheorghe Flutur, Președintele Județului Suceava, au semnat joi o înțelegere de cooperare comună.

Potrivit documentului semnat, părțile vor dezvolta relații de colaborare, care vor consta în schimb de informații și de experiență, realizarea de proiecte și programe comune, în domeniile: administrație publică locală, economie, comerț, urbanism, mediu, educație, cultură și sport.

„După semnarea înțelegerii am discutat cu mai mulți reprezentanți de instituții din Suceava despre idei și proiecte, precum: reabilitarea în comun a Muzeului „Grigore Vieru” de la Chișinău, crearea unui program de simulare pentru pregătirea de examenele de bacalaureat, dezvoltarea serviciilor de educație pe parcursul vieții și a serviciilor pentru copii care au nevoie de ajutor, colaborarea între școlile de meserii, dezvoltarea turismului și atragerea de investiții”, a scris primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, pe pagina de Facebook.

Edilul capitalei a menționat că municipiul Chișinău și județul Suceava își propun să realizeze în cel mai scurt timp anumite proiecte din domeniul economiei, educației și culturii, iar, în acest sens, un grup de lucru din R. Moldova va merge în curând la Suceava.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol