Internațional

Frate-frate, dar brânza-i pe bani – NATO a indentificat numai două sisteme Patriot disponibile pentru Ucraina

Membrii NATO nu au identificat decât două sisteme de apărare antiaeriană de tip Patriot sau SAMP/T care ar putea fi livrate Ucrainei.

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a declarat cu ocazia unei reuniuni a miniştrilor apărării din Alianţă, la Bruxelles, că nu are „nici un anunţ de făcut astăzi despre bateriile Patriot”.

Zelenski insistă că e nevoie urgentă de sisteme Patriot

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut din nou ţărilor occidentale să trimită mai rapid noi sisteme antiaeriene, în contextul loviturilor ruseşti care fac zeci de mii de victime civile şi au afectat grav infrastructura energetică a Ucrainei. El a arătat că „sistemele moderne de apărare antiaeriană pot asigura o protecţie maximă a oamenilor, a oraşelor şi a poziţiilor noastre. Avem nevoie de cât mai multe„.

Ministrul de externe de la Kiev, Dmitro Kuleba, ceruse încă de la începutul lui aprilie aliaţilor să livreze Ucrainei cel puţin şapte baterii Patriot, ale căror rachete sol-aer avansate produse în SUA pot intercepta rachete balistice rapide.

Nu mai avem rezerve ca să furnizăm mai mult de trei. Acum e rândul altora să furnizeze astfel de sisteme„, a spus joi ministrul german al apărării, Boris Pistorius.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button