Distribuți acest articol

Mii de olandezi au ieșit astăzi să protesteze împotriva carantinei și a restricțiilor impuse de guvernul Rutte. În orașele Amsterdam și Eindhoven au avut loc ciocniri violente între protestatari și forțele de ordine.

Manifestanții au folosit pietre și artificii asupra poliției, după ce au fost utilazate gaze la crimogene și tunuri de apă pentru a dispersa mulțimea.

Aproximativ 30 de persoane au fost arestate. Cei mai mulți cetățeni au fost arestați pentru că nu au dorit să părăsească zona și câteva cazuri pentru ultraj. În timpul evenimentelor o femeie a fost rănită grav la cap.

——————————————————————————————————————–

——————————————————————————————————————–

Traficul feroviar către Eindhoven a fost oprit

Căile Ferate Olandeze raportează că trenurile către și dinspre Eindhoven nu mai circulă. De asemenea, ar fi fost înregistrate distrugeri în stația centrală. 

Evenimente extrem de violente au avut loc și în orașul Urk, sâmbătă seara. Manifestanții au incendiat mașini, cauciucuri, și au distrus o stradă din zona portului în timpul luptelor cu poliția. Ei au scos pavajul pentru al folosi ca armă împotriva forțelor de ordine.


Distribuți acest articol