Actualitate

Fost președinte al Curții Constituționale de la Chișinău: Unirea cu România, soluția pentru R. Moldova

Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale Alexandru Tănase consideră că Republica Moldova nu are altă şansă de dezvoltare decât prin unirea cu România. În viziunea sa, tema reîntregirii naționale trebuie să se afle pe agenda tuturor politicienilor.

Un politician responsabil, care realmente este preocupat de viitorul acestei ţări şi care nu ia în consideraţie posibilitatea unirii cu România ca o soluţie pentru criza umanitară şi dezastrul care este la orizont, este un politician miop. Unionismul şi apropierea de România este un subiect care trebuie să fie pe agenda oricărui politician, din cauză că aici, obiectiv, nu există premise de creştere, obiectiv, aici nu există premise de dezvoltare”, a declarat Alexandru Tănase la o emisiune televizată.

În același context, fostul președinte al CC a făcut o radiografie succintă a Republicii Moldova. Acesta a subliniat că „este foarte complicat să faci un stat pe o schijă de teritoriu, unde ai oameni cu antagonisme identitare profunde, unde nu ai premize economice, unde nu ai resurse naturale, unde nu ai o poziţie geografică elementar care să-ţi permită să parazitezi pe un segment pe care să poţi face bani, precum statele baltice – ai trei porturi şi într-un fel îţi alimentează economia. Nu avem nici forţa de muncă capabilă să atragă nişte investiţii”.

Aproape jumătate din populația Republicii Moldova își dorește unirea cu România, potrivit sondajului de opinie realizat de Date Inteligente (iData). 43,9% din numărul total de respondenți au declarat că susțin unirea cu România. Potrivit datelor, procentajul unioniștilor din Republica Moldova a crescut semnificativ în luna martie, de la 37,5% în lunile ianuarie și februarie.

 » sursa: www.infoPrut.RO

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button