Fost comandant al trupelor SUA din Europa: Rusia nu are nicio problemă să folosească forța împotriva R. Moldova
Distribuți acest articol

Rusia va evita orice confruntare militară cu NATO, dar nu va avea nicio problemă să folosească forța împotriva unor state precum Ucraina, Georgia sau Republica Moldova. De această părere este generalul american Ben Hodges, fostul comandant al trupelor Statelor Unite ale Americii din Europa.

Generalul american a vorbit despre criza din regiune și a menționat că Federația Rusă își dorește să controleze linia costieră a Ucrainei, de la Odesa, până în Crimeea, apoi Azov și să izoleze Ucraina de Marea Neagră.

Cred că Rusia vrea să controleze întreaga linie costieră a Ucrainei, de la Odesa, până în Crimeea, apoi Azov. Vor să izoleze Ucraina de Marea Neagră și apoi să controleze regiunea, să își extindă abilitatea de a controla regiunea Mării Negre. Fără niciun dubiu își doresc asta. Acesta este motivul pentru care au peste 2.000 de soldați în Transnistria, pentru că este capătul opus al liniei”, a mai afirmat generalul american, citat de defenseromania.ro.

Ben Hodges este de părere că Rusia face un calcul greșit în cazul în care are impresia că Occidentul va sta din nou cu mâinile încrucișate. El a mai adăugat că Federația Rusă și-ar dori să se învecineze cu România, dar nu crede că acest lucru va fi posibil.

„Cred că ar fi un calcul foarte greșit al Kremlinului să presupună că Vestul nu va face nimic, cum am făcut înainte. Dacă vor considera că Germania și Franța nu vor face nimic, că SUA doar vorbește și că de fapt, suntem interesați mai degrabă de China, cred că o să persiste în greșeală. Aș spune așa: este noua Cortină de Fier de-a lungul Mării Negre. Rusia nu vrea să folosească forța împotriva unei țări NATO. Nu vor să lupte împotriva NATO. Dar n-au nicio problemă să folosească forța împotriva Moldovei, Ucrainei și Georgiei”, a mai adăugat generalul Ben Hodges.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol