Distribuți acest articol

Florin Cîțu este tipul de om care toată viața a tras numai pentru el, chiar dacă a fost nevoit ca pentru acest lucru să calce pe toți care îi sunt alături în picioare. Pentru această calitate deosebită el se autoconsideră a fi un tip inteligent care a știut să își facă loc prin viață. Și cumva are perfectă dreptate deoarece personal o duce foarte bine, iar politic se află pe o poziție în care nici un tip cu pregătirea lui nu ar trebui să fie. Dar el a reușit și totul numai pentru că a știut cum să gestioneze anumite situații din viața lui privată sau publică.

Informațiile care circulă în spațiul public spun că Florin Cîțu nu a reușit să ia treapta și să ajungă la un liceu și apoi o facultate de care să îi fie cinste. Totul s-a făcut numai pe aranjamente și datorită relațiilor speciale pe care familia sa le avea. Ce să mai, Florin Cîțu s-a născut când trebuia și în familia care trebuia, acea familie care a reușit să pună mâna pe câte zeci de hectare de pădure.

Există cel puțin trei motive extraordinar de importante pentru care acest prim-ministru ar trebui să plece iar USR nu ar trebui să îi mai ofere susținerea, poate chiar nici PNL, dar acolo încă se mai împart funcțiile și banii.

În primul rând s-a împrumutat cu peste 25 miliarde de euro în numele românilor numai anul trecut. Suma este colosală, adică echivalentul împrumuturilor luate de alte guverne pe parcursul a 10 ani. Din acest punct de vedere ne așteaptă o catastrofă.

Un al doilea motiv îl reprezintă blocarea pensiilor mici și salariilor, în condițiile în care prețurile au explodat la produsele de primă necesitate. Dacă în medie vedem o creștere de aproximativ 30% numai în ultimele luni, în realitate produsele de bază precum uleiul și orezul s-au dublat.

Al treilea motiv îl reprezintă abandonarea românilor care ar trebui să se bucure de propriile resurse naturale și care au ajuns astăzi, prin liberalizare, să plătească gazul metan și curentul electric precum în germania. De ce? Ca firmele străine care au preluat facturarea acestora să vândă către Europa la prețuri europene, dar românii să nu mai beneficieze de faptul că la aceste resurse le aparțin și nu aparțin străinilor.

Florin Cîțu nu are nici o treabă cu această guvernare și poziția pe care o are, nemulțumirea românilor se apropie de un moment la care ea va și exploda. Nu se știe cât vor mai rezista, dar presiunea socială este una extraordinar de mare.


Distribuți acest articol