Actualitate

Florin Cîțu se ia de Nicușor Dan: „Vreau mai multă implicare din partea primarului în campania de vaccinare”

După ce a confirmat în repetate rânduri că guvernul și autoritățile sunt pregătite pentru valul patru, Florin Cîțu anunță că se caută vinovații pentru lipsa de paturi la ATI. Așadar, pentru a se spăla rapid pe mâini, prim-ministrul îl atacă pe Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan.

„În Capitală este nevoie, domnul Arafat să lucrați și dumneavostră, să vă implicați foarte mult, unde putem operaționaliza rapid paturi. Un alt front pe care trebuie să îl folosim și care văd că nu funcționează încă și trebuie să funcționeze este cel al spitalelor din subordinea Primăriei Capitalei.

Vreau mai multă implicare aici din partea Primăriei Capitalei și vreau și o situație în orele următoare să vedem cum este implicată Primăria Capitalei și spitalele din subordinea Primăriei Capitalei în acest val 4, pentru că nu toate spitalele aparțin de Ministerul Sănătății. Altfel spus, nu întotdeauna este o decizie a ministrului Sănătății. Dar ceea ce trebuie să înțelegem este că nu întotdeauna este vorba despre spitalul instituției X sau instituției Y, este vorba despre spitale unde tratăm pacienți. Nu vreau să avem astfel de discuții, au mai fost discuții în iarnă și nu vreau să ajungem la astfel de discuții. Este vorba despre spitale unde tratăm pacienți și toată lumea trebuie să înțeleagă acest lucru.

Deci ar trebui să avem mâine cel târziu o situație pe București cu secții ATI, paturi și un plan în cazul în care situația în București se înrăutățește. Avem nevoie de un plan să știm până unde putem să mergem cu numărul de paturi în secții ATI COVID”, a declarat Cîțu

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button