Actualitate

Florin Cîțu s-a supărat pe hackerii ruși: „Cum să nu știe cine este șeful Senatului?”

„E bizar să ai poza președintelui Camerei Deputaților, să ai numele corect dar să îi greșești funcția”, a declarat luni Florin Cîțu, întrebat despre faptul că hackerii care stau în spatele atacurilor cibernetice din ultimele zile au trecut funcția de președinte al Senatului la fotografia lui Marcel Ciolacu.

Florin Cîțu a fost întrebat despre valul de atacuri cibernetice din ultimele zile, revendicate de gruparea rusă Killnet

„În primul rând nu știu ce hakeri sunt ăia care nu știu cine este președintele Senatului sau președintele Camerei Deputaților. Dar, trecem peste asta.

În al doilea rând, dacă ne uităm la acel comunicat (al hackerilor – n.r.) e bizar să ai poza președintelui Camerei Deputaților, să ai numele corect, dar să îi greșești funcția. Cred că mai ușor îi greșeai funcția decât să greșești invers. Un simplu search pe Wikipedia și găseai cine e președintele Senatului.

Sunt mai multe semne de întrebare acolo.

Cred că declarațiile nu au fost cele mai benigne dintre toate, eu am spus că în general dacă e nevoie și dacă se aprobă putem să mergem în această direcție. Am văzut că e un val care încearcă să pună tot ce se întâmplă rău asupra mea”, a declarat Florin Cîțu.

Întrebat dacă este România pregătită să facă față acestui val de atacuri, Cîțu a răspuns: „Nu e chiar un război cibernetic. Se trimit mai multe mesaje, se aglomerează site-urile care se blocheaza, nu se fură informații, nu se face nimic.”

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button