Distribuți acest articol

Premierul țării susține că PNRR nu a fost respins, ci a primit câteva observații. Oricum vrea să îi zică Florin Cîțu, împrumutul PNRR s-a întors la guvern pentru rectificare. Incompetența acestei coaliții nu are limite, iar banii promiși României de către Uniunea Europeană întârziue să apară.

”Spulber un fake news de la prima ora. PNRR nu a fost respins. PNRR nu a fost retrimis. Comisia a returnat PNRR cu zeci de observații.”, scrie Florin Cîțu.

Unul dintre reproșurile aduse PNRR-ului depus de România este că nu corespund datele din documentele .xls cu cele din documentele word pentru anumite proiecte. Este vorba, în acest caz, despre renovarea spitalelor.

Un alt exemplu este că România a cerut bani prin PNRR pentru a renova terapia intensivă pentru nou-născuți. În documentul word sunt ceruți 80 de milioane de euro pentru asta, dar în documentul .xls anexat aceluiași proiect suma finală este de 71 de milioane de euro.

S-a depus cerere pentru finanțare a unui spital nou, doar că suma diferă de la un document la altul. Odată sunt ceruți 570 de milioane de euro, iar în altul, 517 milioane de euro.

La capitolul „Scheme de ajutor de stat pentru tehnologiile viitorului”, spune Comisia că nu pot fi calculate costuri exacte, pentru că nu sunt suficiente informații.

La subcapitolul Research, Dezvoltare și Inovare nu e dată mereu sursa datelor.


Distribuți acest articol