Actualitate

Florin Cîțu nu vrea să audă de o cheltuială în plus: „Medicii se vor testa din surse proprii”

Premierul Florin Cîțu pare să lucreze împotriva românilor, nu în interesul acestora. Ultima declarație confirmă acest lucru. Prim-ministrul susține că medicii vor fi nevoiți să se testeze din propriul buzunar dacă nu vor să se vaccineze anti-covid. O astfel de cheltuială nu poate fi susținută din bugetul de stat, este unul dintre argumentele premierului Florin Cîțu.

Controversa publică a pornit ieri, când Ministerul Sănătății a pus în dezbatere publică un proiect de lege care obligă managerii spitalelor să întrerupă contractele de muncă ale angajaților care nu se vaccinează sau nu se testează pe banii lor în situația în care nu s-au imunizat. Perspectiva ca un astfel de salariat să își plătească teste anti-covid o dată la două zile din propriul buzunar a alimentat temerile că mulți angajați din sistem vor demisiona. Acum, prim-ministrul spune că este dispus să caute în continuare soluții pentru rezolvarea problemei medicilor nevaccinați, dar nici nu vrea să audă de plata testelor din bugetul statului.

Florin Cîțu este neclintit în chestiunea testării medicilor care nu vor să se vaccineze. Confruntat cu perspectiva unui val de demisii din sistemul medical, premierul spune că rămâne pe poziții: personalul medical care nu se vaccinează își plătește testele obligatorii, fără de care nu se poate intra în spital.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button