Actualitate

Florin Cîțu nu vrea demiterea lui Virgil Popescu: „Și-a făcut treaba. Nu văd unde a greșit”

Liderul PNL, Florin Cîţu, i-a luat apărarea lui Virgil Popescu, după ce fostul premier PSD Mihai Tudose a cerut demiterea acestuia. Cîţu a declarat, la Antena 3, că el nu vede unde a greşit ministrul Energiei.

„Nu, aici…prefer să discutăm în coaliţie. Atributul constituţional de a demite un ministru este al premierului. Nu, din punctul meu de vedere nu a greşit în acest moment, nu văd unde a greşit. Trebuie să vină să le zică românilor, să le explice, să le ofere o viziune, aceştia sunt paşii, acestea sunt măsurile”, a declarat Cîţu, întrebat cu privire la opiniile din PSD pentru demiterea ministrului Energiei.

Fostul premier PSD Mihai Tudose a cerut miercuri seară, la Antena 3, demisia ministrului PNL al Energiei, Virgil Popescu, în urma scandalului privind facturile uriaşe la energie primite de unii cetăţeni.

„Sunt un pic decepţionat de aceste prestări succesive contondente şi eu sunt convins că domnul ministru face tot ce poate. Din păcate, cam atâta poate. Şi, cu declaraţiile de azi, cred că e suficient. Cred că ar fi cazul să încercăm şi cu altcineva. Ar trebui să recunoască singur chestia asta. Nu se poate – îndeamnă cetăţenii la neplată.

Azi, din nou, spune un lucru pe care nu îl înţeleg: cetăţenii să reclame. Nu! Până să ajungă cetăţenii să reclame, el trebuia de ieri, când a constatat că sunt nişte facturi emise împotriva legii, să ia nişte măsuri, nu să facă el reclamaţii la ANPC. Trebuia să anunţe că în urma sesizărilor primite până acum, următoarele societăţi nu mai au licenţă”, a declarat Mihai Tudose.

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), deasemenea, solicită demiterea „imediată” a ministrului Energiei, Virgil Popescu, pentru creşterea „nejustificat” de mare a preţurilor la energie, susţinând că „o majoritate guvernamentală de 70% are toate pârghiile legale, constituţionale şi politice pentru a interveni rapid în sprijinul populaţiei şi al economiei româneşti”.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button