Distribuți acest articol

Premierul României recunoaște într-un mod subtil că prețurile din această perioadă au crescut, asta după ce BNR a confirmat că inflația a ajuns la 5%. Florin Cîțu confirmă, fără a avea dovezi, că creșterile de prețuri din această perioadă sunt doar temporare.

„BNR a prezentat raportul asupra inflației. Decizia Băncii Centrale de săptămâna trecută a fost de a nu crește dobânzile, ceea ce pentru mine arată că această creștere a prețurilor este temporară pentru că dacă Banca Centrală ar fi crezut că este o creștere a prețurilor care să fie permanentizată ar fi luat o decizie de creștere a dobânzilor”, a declarat Florin Cîțu referitor la creșterea prețurilor din ultima perioadă.

„Majorarea materilor prime reflectate mai ales în prețul combustibililor, perturbări ale lanțurilor de valoare adăugată, ușaoră depreciere a monedei naționale în raport cu euro. Cam de aici ar veni cele mai mari creșteri în România. Tot BNR ne spune: creșterea cotației țițeiului este încorporată rapid în prețul combustibilior, deci imediat se vede în România, în timp ce factura gazelor naturale se ajustează cu o anumită întârziere, ceea ce vedem la pompă e datorită a ceea ce vedem la prețul țițeiului la nivel global”, a explicat Cîțu.


Distribuți acest articol