Distribuți acest articol

Deși negocierile sunt în impas, Florin Cîțu îi asigură pe români că vor avea un guvern deplin până săptămâna viitoare. Actualul președinte al PNL are mari probleme în interiorul partidului, având în vedere că foarte mulți liberai îl consideră în continuare pe Ludovic Orban președintele PNL.

Florin Cîțu, premierul demis și liderul PNL, a anunțat că toate formalitățile legate de PNRR, care au ținut de Comisia Europeană, au fost făcute.

Acesta a precizat că avansul de 13% din PNRR va putea fi folosit pentru a începe investițiile, chiar dacă nu vom avea un guvern cu puteri depline, deși, spune el, vom avea un guvern săptămâna viitoare.

Întrebat dacă următoarele acte normatve pot fi făcute de un guvern interimar sau este nevoie de un guvern cu puteri depline, premierul demis a răspuns: ”Unele acte se pot face în Parlamentul României dacă nu o să avem un guvern. Noi avem deja o ordonanță. Ar trebui să avem un guvern săptămâna viitoare”.

Florin Cîțu a fost întrebat și dacă există și varianta unui guvern tehnocrat, însă acesta a spus că nu a fost propusă această variantă. ”Eu nu știu dacă domnul Nicolae Ciucă, atunci când a discutat cu cei de la PSD, acest scenariu a fost pus pe masă, pentru că nu a venit la noi. Nici din discuțiile cu cei de la USR nu cred că a fost discutat. Noi avem un mandat care nu s-a schimbat până acum, pentru că nu am avut motive să îl schimbăm. Vom avea astăzi o ședință în partid și vedem mâine ce discuții avem, ce se întâmplă. Ar trebui să fie un BEx și un BPN mâine”, a spus Cîțu.

Premierul demis a precizat că nu ar trebui să fie nicio problemă cu folosirea avansului din PNRR, chiar dacă nu se va reuși formarea unui guvern cu puteri depline.

Întrebat care este relația sa cu Nicolae Ciucă, premierul desemnat, Florin Cîțu a răspuns: ”Foarte bună. Eu l-am propus. Să știți că aceste zile am stat în fiecare zi multe, multe ore împreună”.


Distribuți acest articol