Actualitate

Florin Cîțu, după întâlnirea cu delegația americană: „Sancțiunile funcționează. Trebuie oprit comerțul cu Rusia”

Securitatea energetică a României, măsurile mai dure împotriva Rusiei, consolidarea flancului estic al NATO şi impactul războiului din Ucraina asupra economiei româneşti au fost principalele subiecte de discuţie abordate în întâlnirea preşedintelui Senatului, Florin Cîţu, cu o delegaţie condusă de liderul minorităţii republicane din Camera Reprezentanţilor din SUA, Kevin McCarthy.

„O plăcere să mă reîntâlnesc cu congresmanul Kevin McCarthy, liderul minorităţii republicane din Camera Reprezentanţilor din SUA, şi cu delegaţia din Congresul SUA. (…) Sancţiunile curente împotriva Rusiei funcţionează, dar sunt necesare măsuri mai dure şi oprirea comerţului cu Rusia. România este apreciată pentru faptul că a fost prima ţară care, anul trecut, în mandatul meu, a interzis companiilor din China să participe la licitaţii publice în domeniile infrastructură şi telecomunicaţii 5G”, a scris, Cîţu pe Facebook.

Potrivit preşedintelui Senatului, membrii delegaţiei americane au mulţumit României pentru modul în care gestionează criza refugiaţilor din Ucraina.

„Vom continua să extindem şi să creştem relaţiile bilaterale cu Congresul SUA”, a adăugat Cîţu.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button