Distribuți acest articol

Cîțu este conștient că șansele lui de a-l învinge pe Orban la vot sunt aproape nule. Președintele în funcție al Partidului Național Liberal a demonstrat încă odată, prin turul de forță desfășurat pe la conferințele de alegeri pe care le organizează liberalii zilele acestea că este de departe cel mai iubit dintre pământeni.

Astfel, premierului în funcție i-au rămas doar 2 soluții pentru câștigarea acestei bătălii. (1) Le promite primarilor bani, exact cum făcea PSD-ul lui Dragnea, dacă aceștia garantează că toți delegații lor vor vota echipa lui sau (2) Îi amenință că îi arestează. Cel de-al doilea subiect este unul extrem de sensibil, iar afirmația se bazează pe unele surse de la baza partidului. Ținând cont că Traian Băsescu pare că renaște prin echipa lui Cîțu, nu ne-ar mira ca informația să fie adevărată, iar echipa guvernamentală să se folosească tocmai de metodele mișelești pe care le folosea Băsescu atunci când își aresta discreționar adversarii politici sau când trimitea serviciile să construiască dosare celor nehotărâți. Ar putea fi doar o coincidență.

Florin Cîțu cu siguranță știe această teorie și faptul că Prim-ministrul nu poate să arunce cu banii în stânga și dreapta. Are alte atribuții. De aceea a ales să îl mazilească imediat pe ministrul de finanțe Alexandru Nazare. Astfel, luându-i pălăria, acum poate fi și în acest rol. Aceeași mascaradă au încercat-o și alții înainte, dar ca să poți fi sigur că această schemă funcționează mai trebuie ca și primarii să reacționeze la impulsurile tale. Corelând cele 2 puncte de mai sus, nu știu câți primari vor fi dispuși să bată palma cu Cîțu pentru niște bani, fiind conștienți că ulterior sigur vor avea de dat cu subsemnatul pe la niște instituții celebre. Dar în disperarea lui, premierul continuă să arunce momeli, poate-poate PNL-iștii ăia simpli care au trecut prin toate funcțiile partidului se vor lepăda de Orban.


Distribuți acest articol