Distribuți acest articol

Florin Cîțu nu este în stare să producă un proiect autentic și în intereseul cetățenilor, așadar a preluat un proiect inițiat de Viorica Dăncilă în 2018. Este vorba despre un ”cloud guvernamental”, care va lega bazele de date ale tuturor ministerelor pentru a se lucra integrat și care costa 45 de milioane de euro la respectiva dată. Acum, Florin Cîțu, a reușit performanța de a include acest proiect în PNRR, dar cu o sumă enormă. Premierul alocă 500 de milioane de euro pentru un asemenea proiect.

“Să știți că nu va fi de ajuns doar PNRR, pentru că doar să construiești cloud-ul e un proiect, după aceea să construiesti pentru fiecare minister, partea de transformarea digitală ca să le conectezi la cloud reprezintă alt proiect și după aceea trebuie să vedem cum ducem toată administrația în viitor. Sunt lucruri care merg împreună. Prin PNRR noi nu rezolvăm toate problemele pe care le avem în Romania, nici de infrastructură, nici de digitalizare, ci doar o parte dintre ele.

Avem pentru aproape aceeași perioada 46 miliarde de euro fonduri europene. Sunt 76 miliarde de euro care vin în Romania într-o perioada foarte scurtă, deci trebuie să luăm proiectele să le punem acolo. Multe din proiecte din transport care nu au intrat în PNRR se vor regăsi în fonduri europene. La fel și cu proiectele din digitalizare.”, a declarat Florin Cîțu.


Distribuți acest articol