Actualitate

Florin Călinescu: PSD va fi din nou salvarea naţiei, nefăcând nimic, neproducând nimic, doar stând

Actorul Florin Călinescu a declarat, în emisiunea Insider politic de la Prima TV, că ar introduce votul obligatoriu în România. “Cei care nu se duc la vot sunt complici cu cei care se duc la putere”, susţine Florin Călinescu.

“Eşichierul politic de astăzi e rezultatul a 31% prezenţă la vot. Aceştia sunt clienţii primarilor. O să vedeţi, dacă lucrurile continuă tot aşa, în 2024 o să fie prezenţă la vot 10%. De ce? Pentru că pe aceştia primarii din comune îi scot cu forţa la vot. ”Dacă nu vii, taxa, cimitirul, clopotul, ajutorul social”.

Şi ăştia se duc. Ceilalţi 70% sunt belferi. Sunt şmecheri. Aş introduce fără doar şi poate votul obligatoriu într-o ţară ca România, pentru că nu e admisibil să-ţi dai cu părerea despre diverse domenii – cu prezervativ, fără prezervativ, cu vaccin, fără vaccin – şi tu să nu-ţi arăţi faţa de cetăţean o dată la patru ani măcar. Atunci nu mai ai dreptul moral să-mi vorbeşti  despre pensii, despre educaţie, despre sănătate dacă tu eşti martor la o crimă. Ori ajuţi societatea, ori te duci sus, pe munte, şi te faci pustnic”, a declarat Florin Călinescu.  

Întrebat de realizatorul Sebastian Zachmann dacă absenţa de la urne nu e, de fapt, un vot de blam pentru toate partidele, Florin Călinescu a răspuns: “Nu, nu e un vot de blam. Este o complicitate odioasă. Cei care nu se duc la vot sunt complici cu cei care sunt la putere. Spectacolul acesta, într-un fel sau altul, s-a perindat de 30 de ani. Ce s-a întâmplat în USR, ce s-a întâmplat în PNL, pare că din nou PSD va fi salvarea naţiei, nefăcând nimic, neproducând nimic, decât stând. Asta e culmea. PSD stă”.  

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button