Actualitate

Fermierii sunt furioși – Plata subvențiilor întârzie nejustificat de mult – PSD și PNL continuă să își bată joc de agricultori

Fermierii îl vor pe fostul director al APIA, actual secretar de stat în MADR, Adrian Pintea, înapoi la conducerea instituției. Numirea unui director din rândul fermierilor, în persoana actualului șef APIA, Ionuț Lupu, s-a dovedit neinspirată având în vedere lipsa de experiență a acestuia în sistemul de plată a subvențiilor.

Producătorii agricoli cer măsuri urgente și consideră că întoarcerea fostului director APIA, Adrian Pintea, la șefia instituției ar rezolva problemele.

Acum, producătorii agricoli cer ministrului Agriculturii, Florin Barbu, să ia măsuri de urgență și să rezolve problema întârzierilor la APIA, odată cu schimbarea conducerii.  

Fermierul Valentin Popa, Prim-vicepreședintele Asociației Forța Fermierilor, trage un semnal de alarmă și spune că fostul șef al APIA, Adrian Pintea, ar trebui să revină la conducerea instituției pentru a face ordine în ”haosul” care este acum în privința plăților.

Acesta afirmă că până la această dată a primit doar o parte din banii pentru subvenții, iar comparativ cu anul trecut, când și ANT-urile erau la plată, situația stă alarmant de slab. 

Ionuț Lupu, președintele interimar al APIA, a oprit mai multe plăți din fonduri către agricultori, deși unora le-a dat subvențiile pentru exact aceeași activitate. Lupu este acuzat de abuz în serviciu pentru că a plătit discreționar anumiți fermieri și că acționează politic. 

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button