Actualitate

Fără apă și căldură în București. Nicușor Dan ridică din umeri: „Suntem cu facturile la zi”

Deși USR-PLUS a promis în campanie apă și căldură bucureștenilor, se pare că subiectul a fost răcit rapid. Sute de blocuri din București nu au apă și caldă, iar primarul Nicușor Dan a reușit să construiască un grafic pe Facebook, prin care le arată românilor că primăria este la zi cu facturile.

„Graficul de mai jos nu dă nici căldură și nici apă caldă acelor bucureșteni care sunt încă, din păcate, afectați de sincopele sistemului de termoficare. Ne ajută însă pe toți să înțelegem care e sursa problemelor. Foarte mulți bani necesari investițiilor în termoficare (producție și transport) – și care prin buget ar fi trebuit să ajungă în sistemul de termoficare! – s-au dus în ultimii 10 ani pe tot felul de prostii și nu acolo unde era nevoie de ei”, a anunțat Nicușor Dan.

Primarul general al Capitalei a anunțat că termoficarea reprezintă o prioritate pentru edili. „2021 a fost primul an în care Primăria Generală s-a achitat integral de obligațiile de plată la termie. Azi sunt deci datorii ZERO pentru subvenția la termoficare, față de 480 de milioane de lei datorii la preluarea mandatului. Facem toate eforturile pentru normalitate și vă asigur din nou că termoficarea rămâne prima pe lista de priorități a PMB”, a precizat Nicușor Dan.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button