Actualitate

„Extremistul” Orban a transformat Ungaria în paradis fiscal: impozite mai mici decât în România

Despre Orban se spune că este un extremist, însă state puternice ale Europei precum Germania au investit sume impresionante de bani, miliarde de euro, pentru a deschide afaceri, unități de producție în Ungaria.

Ungaria este căutată de investitorii Europeni datorită stabilității și pentru că Orban, de „extremist” ce este, a construit o infrastructură modernă pe care mărfurile se pot transporta foarte ușor.

Ungaria produce de toate și exportă mult. Inclusiv în România exportă multe produse, de la gazul rusesc și până la carne de porc, legume și fructe.

Pe de cealaltă parte investitorii străini fug de România, țară în care birocrația și corupția sunt considerate mai periculoase decât „extremismul” lui Viktor Orban. Dacă investitorii au de ales între un „extremist” și „niște combinatori” cu o educație precară, atunci investitorii au ales un „extremist”.

UNGARIA are unele din cele mai scăzute impozitări din Europa, mult sub cele practicate de România.

Degeaba ne lăudăm că avem unele din cele mai mici impozite deoarece nu este asa. Există mai multe state Europene ce oferă o fiscalitate mai redusă dar și birocrație mai puțină și o libertate mai mare. Lipsa infrastructurii este de asemenea o mare problemă a României.

Impozitul pe profit este în Ungaria de doar 9%. În România impozitul pe profit este aproape dublu de 16%.

Dar Ungaria nu reprezintă un caz unic în Europa, sunt și alte state cu o impozitare redusă cum ar fi Bulgaria cu doar 10%.

Cipru are de asemenea impozite mai mici decât România. Irlanda și Lituania sunt și ele mai atractive din acest punct de vedere.

România trebuie să se compare cu state similare din spațiul European.

O altă problemă majoră o reprezintă corupția omniprezentă și birocrația excesivă. De fapt cele două sunt legate, birocrația este menținută special pentru ca investitori să fie tentați să rezolve problemele pe alte căi.

Chiar și investitorii români părăsesc țara și se orientează spre alte state ale lumii. În Marile orașe din România investițiile sunt blocate în PUZ-uri și autorizații de construire complexe.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button