Actualitate

Explicația lui Orban privind after-school-urile care au rămas deschise: Nu au fost cazuri de COVID-19 în zonă

Ludovic Orban a fost întrebat miercuri de ce școlile au fost închise, iar after-school-urile rămân deschise și dacă este un risc de infectare cu Covid-19 mai mic la after-school.


Premierul Ludovic Orban a afirmat miercuri, 21 octombrie, că after-school-urile rămân deschise deoarece nu au fost cazuri de infectare cu Covid-19 la nivelul acestora, fiind respectate regulile, dar și pentru că sunt foarte mulți părinți cărora le sunt de folos pentru că ei să-și poată desfășura activitatea profesională.


„Am tratat after-school-urile și creșele în mod distinct și din cauza faptului că ele practic nu sunt în zona de coordonare a Ministerului Educației, creșele țîn de autorități locale, iar after-school-urile oarecum la fel. În ceea ce privește after-school-urile, știți că am permis funcționarea tipurilor din after-school încă din perioada vacanței școlare. Din informațiile pe care le avem, au fost respectate măsurile și nu au fost cazuri în zona after-school-urilor, nu au fost cazuri, cel puțîn pe analizele pe care le-am primit, nu au fost cazuri, ceea ce înseamnă că au respectat regulile”, a afirmat Orban.

El a menționat că mulți părinți sunt ajutați de aceste after-school-uri și atât timp cât ele nu au generat infecții suplimentare, nu a fost luată decizia închiderii lor.

„Sunt mulți părinți care efectiv sunt ajutați de aceste after-school-uri că să poată să își desfășoare activitatea profesională și atât timp cât ele nu au generat infecții suplimentare, nu am considerat că este necesar. Ele nici nu au fost incluse în hotărârea de Guvern și în ordinul comun al ministrului Educației și al ministrului Sănătății”, a precizat Ludovic Orban.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Capitalei, Mariana Stancu-Tipisca, a anunțat, luni seară, că activitatea din creșe și din after-school-uri se va desfășura în continuare, cu respectarea restricțiilor impuse. „A fost o eroare materială”, a susținut reprezentantul Prefecturii, referindu-se la faptul că inițial se anunță că și aceste activități se suspendă.

Sursa foto : olx.ro

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button