Actualitate

Expert imobiliare: românii se vor obișnui că acestea sunt noile prețuri generate de inflație

Silviu este dezvoltator imobiliar și acesta vorbește despre ceea ce se întâmplă pe piața imobiliară din România.

El susține că așteptările cumpărătorilor de a mai găsi locuințe ieftine nu se vor concretiza deoarece spre deosebire criza din anul 2008 cea actuală este dublată de inflație.

Experții susțin că la momentul de față prețurile la materialele principale de construcție s-au dublat în multe cazuri, cum ar fi spre exemplu cărămida, betonului sau armatura. Nici prețurile la forța de muncă nu mai sunt nivelul de acum 4-5 ani, concurența pe piața europeană făcând ca salariile să fie de două ori mai mari.

Acum 5 ani prețurile de construcție erau de ordinul a 300-400 de euro pe metru pătrat. Astăzi acest prețuri sunt cu mult depășite și s-a ajuns la costuri medii de 600-700 de euro pe metru pătrat construit. În aceste condiții nu se mai poate vorbi despre locuințe la aceste prețuri deoarece se mai adaugă costul cu terenul, infrastructura, utilitățile și serviciile conexe precum proiectarea, cadastrarea, urmărirea execuției și chiar taxele.

Tocmai de aceea noua realitate din România este aceea că prețurile locuințelor noi vor depăși 1.500 de euro pe metru pătrat. Este o realitate nedorită dar prețurile la materialele de construcție nu vor mai coborâ, acest nivel de prețuri va trebui acceptat ca atare.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button