Actualitate

FOTO. Există toate elementele necesare pentru acuzația de crime de război: de la gropi comune și până la civili împușcați în cap de la spate

Există toate elementele necesare pentru acuzația de crime de război: de la gropi comune și până la civili împușcați în cap de la spate.

Armata rusă fie a scăpat de sub control, ceea ce nu prea este probabil, fie a primit comanda ca să execute civili. Ambele situații sunt la fel de grave deoarece soldații care au astăzi curajul să împuște sute de civili pentru a se putea răzbuna ar putea să aibă suficientă nebunie ca să apese pe butonul nuclear.

„Cadavrele a 410 civili au fost evacuate din teritoriile eliberate” din jurul capitalei, „iar experţii medico-legali au examinat deja 140 dintre ele”, a spus ea într-o declarație transmisă de mai multe posturi de televiziune ucrainene, relatează Agerpres.

Numai în oraşul Bucea (Bucha), la nord-vest de Kiev, aproape 300 de persoane au fost înmormântate în gropi comune, au afirmat autorităţile ucrainene.

Punctul de vedere oficial al Kremlinului este că toate fotografiile și informațiile au fost prelucrate și că nu există așa crime executate de armata rusă.

Informațiile au fost însă confirmate de către reporteri internaționali care s-au deplasat la fața locului. SkyNews.COM a prezentat poze cu civili morți și orașe distruse.

Back to top button