Actualitate

EVENIMENTE ÎNTRERUPTE, IERI, ÎN ȚARĂ

Acțiunile Poliției Române, împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, precum și cu alte instituții cu atribuții în domeniu, au continuat și ieri, pentru prevenirea și limitarea răspândirii noului Coronavirus (COVID 19).

În ultimele 24 de ore, au fost întocmite 22 de dosare penale, conform art. 352 din Codul Penal, privind zădărnicirea combaterii bolilor.

În urma verificărilor din teren, au fost aplicate 5.536 de sancțiuni contravenționale (pentru nerespectarea măsurilor privind carantina ori izolarea, a măsurilor de protecție individuală și a celor de diminuare a impactului riscurilor).

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de peste 1.260.000 de lei.

* * *

EVENIMENTE ÎNTRERUPTE, IERI

Exemple:

ALBA

Aseară, în jurul orei 20.00, în urma controlului efectuat la o pensiune din municipiul Blaj, polițiștii au constatat că în interior urma să aibă loc o petrecere aniversară cu 15 persoane. Petrecerea nu a mai avut loc, iar polițiștii au aplicat două sancțiuni contravenționale, în conformitate cu art. 65 lit. j din Legea 55/2020 (una administratorului localului și una bărbatului care invitase persoanele la aniversare).

* * *

ARGEȘ

* Polițiștii au constatat desfășurarea unui eveniment privat la o pensiune din Rucăr, cu participarea a 20 de persoane. Organizatorul,  un bărbat, de 50 de ani, din Rucăr, a fost sancționat cu 3.000 de lei, evenimentul fiind sistat.

* În cazul unei societăți din Pitești, de tip fast-food restaurant, având clienți în incintă la ora 00:30,  a fost întocmită documentație cu aspectele constatate, și înaintată către I.T.M., în vederea aplicării sancțiunii contravenționale prevăzută de art. 65, lit. q din Legea 55/2020.Totodată, persoanelor din local li s-a atras atenția cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.

* * *

BRĂILA

Aseară, poliţiştii brăileni au constatat, la un restaurant, că avea loc un eveniment privat, respectiv o nuntă, la care participau aproximativ 65 de persoane.

Astfel, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, de 3.000 de lei fiecare, atât organizatorului evenimentului, cât și administratorului societății comerciale. Totodată, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, fiind luate măsuri de intrare în legalitate, desfășurarea evenimentului fiind întreruptă.

* * *

CARAȘ-SEVERIN

Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Caransebeș s-au autosesizat cu privire la o petrecere organizată în cursul nopții, în interiorul unui club din Caransebeș. Polițiștii au întrerupt petrecerea, evacuând cele 15 persoane găsite în interiorul localului. De asemenea, administratorul localului a fost  sancționat contravențional, cu amendă de 4.000 de lei, conform Legii nr.55 din 2020.

* * *

IALOMIȚA

Tot în cursul zilei de ieri, polițiștii ialomițeni s-au sesizat din oficiu cu privire la organizarea a 5 evenimente private, prin care s-au încălcat prevederile H.G. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă, prin care este interzisă  organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive).

* În orașul Căzănești, polițiștii au aplicat 14 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020, în valoare de 13.000 de lei, în urma unei logodne ce a fost organizată în curtea unei familii.

* Tot la Căzănești, într-un local de evenimente, polițiștii au intervenit și au oprit organizarea unui botez, la care erau invitate 40 de persoane, atât organizatorul fiind sancționat contravențional, cu amendă de 3.000 de lei, cât și administratorul localului, cu amendă de 15.000 de lei.

* De asemenea, în municipiul Fetești, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la organizarea unei logodne în curtea unei familii, fiind aplicate 14 sancțiuni contravenționale conform Legii 55/2020, în valoare de 17.000 de lei, precum și 16 sancțiuni la Legea 12/1991, muzicanților prezenți, pentru efectuarea de activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii, fără îndeplinirea condiţiilor stabilite prin lege.

* În comuna Ograda, o cununie civilă, ce avea loc într-un cort amenajat în curtea unei familii, a fost întreruptă de polițiști, organizatorul fiind sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 500 de lei.

* Cel de-al cincilea eveniment privat, un botez, a fost întrerupt de polițiști, în localitatea Malu Roșu, 25 de persoane fiind sancționate contravențional pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020.

* * *

IAȘI

* În jurul orei 14.45, polițiștii din cadrul Secției nr. 5 Poliţie Rurală Răducăneni au acționat, în comuna Ciortești,  la o cununie civilă care se desfășura în spațiu închis, cu participarea a aproximativ 45 de persoane. Organizatorii evenimentului, doi bărbați, au fost sancționați contravențional, cu amendă în valoare de 3.000 de lei fiecare.

* Tot în județul Iași, în jurul orei 20.00, polițiștii Secției nr. 2 Poliție Rurală Ciurea au fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că, la un restaurant din comuna Mogoșești, este organizată o petrecere privată, lucru care contravine noilor măsuri de protecție și distanțare socială dispuse în vederea combaterii pandemiei de COVID-19.

Polițiștii au constatat că este vorba despre două petreceri private diferite, respectiv o nuntă și un botez, la care participau, în total, aproximativ 100 de persoane. Societatea comercială a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 15.000 de lei.

* * *

ILFOV

* Ieri, în jurul orei 18.30, polițiștii din Otopeni, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice  Ilfov, au efectuat verificări la o unitate de profil, din comuna Balotești, județul  Ilfov și s-au sesizat cu privire la organizarea și desfășurarea de evenimente în contextul măsurilor de prevenire a infectării cu noul Coronavirus.

Astfel, polițiștii ilfoveni au constatat faptul că, în două saloane, se aflau în desfășurare două evenimente, respectiv o cununie, la care participau 37 de persoane și un botez, la care participau 33 de  persoane, fiind astfel încălcate dispozițiile H.G. 856/2020,  privind prelungirea stării de alertă, prin care este interzisă organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive).

Cele două evenimente au fost întrerupte, iar polițiștii au aplicat două sancțiuni contravenționale, conform Legii nr. 55/ 2020, în valoare de 3.000 de lei.

* În aceeași zi, în jurul orei 15.00, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Ilfov au constat că, la un restaurant din Voluntari, era în desfășurare un eveniment privat (parastas), la care participau 29 de persoane. La control au participat și lucrători de la D.S.P. Ilfov. În consecință, polițiștii au luat măsuri de întrerupere a evenimentului respectiv și au sancționat contravențional societatea comercială care a organizat  evenimentul.

* De asemenea, în jurul orei 15.30, în curtea unui imobil din Mogoșoaia, era în desfășurare un eveniment (nuntă), la care participau aproximativ 20 de persoane, astfel fiind încălcate dispozițiile H.G. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă, prin care este interzisă organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive), precum și anumite prevederi ale Legii 61/1991.

Polițiștii s-au sesizat din oficiu și, în urma celor constatate, au întrerupt evenimentul și au aplicat sancțiuni contravenționale. În cele două cazuri, polițiștii ilfoveni au aplicat 3 sancțiuni contravenționale, în valoare de 18.200 de lei, conform Legii 55/2020 și Legii 61/1991.

* * *

MEHEDINȚI

Polițiștii mehedințeni au luat legătura cu 4 operatori economici, unde urmau să se desfășoare două nunți, un majorat, respectiv un botez. Două dintre aceste evenimente urmau să se desfășoare în municipiul Drobeta Turnu-Severin, iar alte două în orașul Strehaia. În urma discuțiilor purtate, organizatorii evenimentelor au respectat noile prevederi legislative, acestea fiind anulate.

* * *

SĂLAJ

În cadrul activităților desfășurate ieri, polițiștii din Jibou au aplicat o sancțiune contravențională, în valoare 10.000 de lei, unei societăți comerciale, pentru organizarea unui eveniment privat (botez).

* * *

VASLUI

Ieri seară, polițiștii vasluieni au sistat derularea unui eveniment privat (cununie), organizat la un local de alimentație publică din  Vaslui, într-un spațiu închis (sală de evenimente).  Organizatorul și administratorul localului au fost sancționați contravențional, cu amendă în cuantum de 3.000 de lei fiecare. Totodată, au fost identificate și cele 25 de persoane participante, fiind aplicate sancțiuni contravenționale de 8.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020.

* * * * ** * *

Nu uitați de:

•               Respectarea distanțării fizice!

•               Purtarea măștii de protecție în toate spațiile unde este obligatoriu, prevăzute de legislația în vigoare!

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button